valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la jornada
Foto: CatECP/2017
Fuente: Catalunya en Comú - Podem
Valencia 17 de diciembre de 2017

GERARDO PISARELLO: "VOLEM QUE HI HAGI UNA GENERALITAT QUE DEFENSI AMB ORGULL AQUESTA CATALUNYA MESTISSA I PLURILINGÜE"

 

• La defensa dels drets de la ciutadania ha centrat avui l'acte "Portem les polítiques del canvi a la Generalitat: Parlem amb la comunitat llatinoamericana". Un acte reivindicatiu en el qual Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona ha recordat que "el 21D és una data important perquè la democràcia no és només votar, però també ho és perquè les institucions com l'Ajuntament són palanca per fer transformacions. Els drets no ens els regala ningú, s'han de conquistar". Pisarello ha reclamat: "El que volem ara és que hi hagi un govern de la Generalitat que defensi amb orgull aquesta Catalunya mestissa i plurilingüe".

Gerardo Pisarello a més ha qualificat "de gran salt democràtic" que cada vegada hi hagi més regidors de diversos orígens. “Hi ha gent en aquesta ciutat que encara no ens perdona que a l'Ajuntament de Barcelona hem portat a la primera alcaldessa dona de classe popular i al primer tinent d'alcalde d'origen llatinoamericà", ha declarat Pisarello, qui finalment ha recordat que "el municipalisme serveix per millorar la vida de la gent, de tota la gent, independentment d'on siguin. Amb el municipalisme es menja, es cura, s'estudia, s'aprèn, no et tallen la llum, no et quedes sense casa". En aquest sentit ha recordat que Barcelona és la ciutat que més ha invertit en polítiques socials, sense tenir en compte l’origen o color de pell de les persones. I a més, ha puntualitzat que el de Barcelona és el primer Ajuntament que ha complert amb el 0,7%.

Per la seva banda, Susanna Segovia, candidata per Barcelona de Catalunya En Comú Podem, ha manifestat que "hi ha moltes banderes que ens uneixen com les banderes de l'habitatge, l’educació i la de drets i papers per a totes". Segovia ha recordat també totes les banderes que onegen a Llatinoamèrica, perquè és una terra de lluites i revolucions. "Volem que ens ajudeu a posar les persones al centre de les polítiques de la Generalitat", ha declarat. La candidata també ha enumerat les polítiques que ja s'estan duent a terme des de l'Ajuntament de Barcelona. "El document de veïnatge de Barcelona és un pas molt important perquè reivindica i dóna suport com a ciutadans de ple dret a les persones que viuen aquí i estan arrelades", ha dit Segovia.

Marcelo Expósito, diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, s'ha encarregat de realitzar una exposició de com s'estan aplicant les polítiques en matèria de drets per a les persones migrants. El diputat ha explicat que han exigit transparència al govern de Mariano Rajoy sobre la construcció de 7 o 8 centres d'internament d'estrangers. A més Expósito ha manifestat que hi ha possibilitat de seguir treballant des dels governs locals per contrarestar aquestes polítiques. "La lluita per la millora de les polítiques migratòries en el nostre país no és només lluita de solidaritat amb les comunitats migrants, és una lluita compartida perquè entre totes puguem redefinir el que significa la ciutadania".

Finalment, Arminda Soliz, candidata de Catalunya En Comú Podem, ha manifestat que "no és just que no tinguem dret a una jubilació digna ni a l'atur només per no tenir papers. Hem de canviar aquestes mesures, mesures de dretes". I ha afirmat: "Juntes ho podem aconseguir. Els llatins podem decidir el nostre camí".

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2017 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.