valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la jornada
Foto: CatECP/2017
Fuente: Catalunya en Comú - Podem
Valencia 15 de diciembre de 2017

XAVIER DOMÈNECH A ERC: “DECIDIU D’UNA VEGADA SI VOLEU CONSTRUIR UN PAÍS AMB LA GENT O UN PAÍS CONTRA LA GENT, NO PODEM ESPERAR MÉS”

 

• “O estàs amb els que no han posat ni un euro a escoles bressol, o amb els que hi hem posat 40 milions a Barcelona”, afirma el candidat de CatECP en un míting a Badalona amb Jean-Luc Mélenchon.

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, s’ha dirigit avui a ERC en un míting a Badalona per lamentar que “Alguns estan tant acostumats a doblegar-se a la dreta que es pensen que tots ho farem”. Després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, afirmés ahir la seva voluntat de pactar amb el partit de Puigdemont, Domènech ha avisat que “o estàs amb els que no han posat ni un euro a escoles bressol, o amb els que hi hem posat 40 milions a Barcelona”.

“O estàs amb aquells que hem pujat un 35% les beques menjador o estàs amb els que han creat 7 nous barracons a les escoles públiques enguany”, ha insistit Domènech. En un míting a Badalona acompanyat del líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, ha instat ERC a “decidir d’una vegada” si “vol construir un país amb la gent o un país contra la gent”. “Pot ser que faci tant temps que esteu governant amb Convergència que heu oblidat coses bàsiques, però no podem esperar més”, ha avisat.

“ERC pretén construir majories amb un president que ens explica que el model de Catalunya és l’Estat d’Israel, que el dret a decidir pot servir pels catalans però no pels palestins”, ha subratllat el candidat, que ha destacat que Catalunya en Comú – Podem és “la Catalunya insubmisa que agafa el llegat del combat de tots els pobles del món i la fa seva”.

MÉLENCHON: “NO HI HA PÀTRIA QUAN NO ES COMPARTEIX EL DRET A LA VIDA DIGNA"

El líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, s’ha referit a la violència de l’1-O: "Com pot pensar Rajoy que pot convèncer a les persones pegant-les?". En aquest sentit, ha destacat que “la pàtria, la nació, no pot ser una camisa de força”. “Pàtria és respecte, amor, fraternitat, i això s’ha de construir, no imposar", ha defensat. Mélenchon ha incidit especialment en la necessitat de prioritzar la justícia social: "Amb la política de retallades en salut, educació i benestar, la gent poc a poc se sent abandonada, la desigualtat és misèria social". De la situació de bloqueig se sortirà, ha dit, amb "un procés constituent amb el poble”. "No hi ha pàtria comuna quan no es comparteix el dret a la vida digna", ha dit. El líder de la França Insubmisa ha acabat la seva intervenció amb un missatge en favor de la candidatura de CatECP: "Estic segur que sereu la clau, que fareu un govern per a tots i totes i no un govern d’una part contra una altra".

COLAU ANUNCIA 3.000 NOUS LLOCS DE TREBALL ALS SERVEIS PÚBLICS DE BARCELONA

Ada Colau ha anunciat “la major oferta pública de feina de la història” de l’Ajuntament de Barcelona, amb més de 3.000 nous llocs de treball per reforçar les escoles, els serveis socials, la Guàrdia Urbana, els Bombers, “tots els serveis públics imprescindibles per la població”. “Hem duplicat la inversió social, hem multiplicat per 4 la inversió en polítiques d’habitatge... És així com es demostra quines són les prioritats i la voluntat política”, ha subratllat Colau, que ha lamentat haver hagut de “batallar amb l’Estat però també amb la Generalitat perquè no hi havia voluntat política per prioritzar les polítiques socials”.

“Front els que se senten confortables fent polítiques que divideixen, nosaltres no ens resignem. “A Catalunya hi ha majories socials molt amples que volen prioritzar l’agenda social, la lluita contra la corrupció i una reactivació econòmica per les classes populars”, ha conclòs.

OWEN JONES DEFENSA EL DRET A DECIDIR I CRIDA A VOTAR AMB “OPTIMISME”

L’escriptor Owen Jones, per la seva part, ha fet una aferrissada defensa del dret a decidir, "un dret democràtic bàsic”. “Jo no defensava la independència d'Escòcia, però sempre lluitaré apassionadament pel seu dret a decidir el seu futur", ha dit. En aquest sentit, ha criticat el paper del govern de l’Estat: “És un atac directe a la democràcia que un govern corrupte com el del PP s'oposi al dret a decidir. Vergonya!", ha exclamat. Amb tot, ha recordat que "no hauríem de deixar que les banderes ens distreguin de les injustícies del dia a dia contra les que hauríem d'estar lluitant amb totes les fibres del nostre ser". Per això, ha encoratjat els assistents a l’acte a que el 21-D votin "plens d’esperança i optimisme”. “Voteu a Xavi president d’una nova Catalunya!", ha conclòs.

• A l’acte també hi han intervingut la número 3 de Catalunya en Comú – Podem, Jéssica Albiach, i la número 6, Susana Segovia.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2017 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.