laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuBellreguard/2017
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 12 de diciembre de 2017

BELLREGUARD OFERIX A 15 JOVES UN PROGRAMA PIONER DE REINSERCIÓ EN EL SISTEMA EDUCATIU

 

• És l’únic poble de la Safor que comptarà amb Jove oportunitat (JOOP) de l’IVAJ que finança el Fons Social Europeu i que aposta per treballar l’actitud mitjançant coachs personals.
• Durant mis any i en sessions de quatre hores diàries treballaran la motivació, el projecte de vida i orientaran els participants, d’entre 16 i 21 anys.
• Boigues: «Tot el món mereix segones oportunitats, però especialment els joves perquè tenen tota la vida per davant».

A principis de gener i finançat pel Fons Social Europeu, es posarà en marxa a Bellreguard el Jove oportunitat (JOOP) que oferirà l’oportunitat d’inserir de nou en el sistema educatiu a 15 joves d’entre 16 i 21 anys. Com valora la regidora de Joventut, Alícia Boigues, «Tot el món mereix segones oportunitats, però especialment els joves perquè tenen tota la vida per davant» i ha agraït la tasca de la tècnica de joventut, Gemma Pellicer, per a aconseguir que el programa pilot de l’IVAJ es desenvolupe a Bellreguard. De fet, serà l’únic poble de la Safor que comptarà amb este programa adreçat a joves que abandonen els estudis sense haver aconseguit ni una titulació de Batxillerat ni completar un cicle formatiu (FP) de Grau Mitjà.

Durant mig any en sessions de quatre hores diàries, els 15 escollits treballaran de forma intensiva la motivació i el projecte de vida amb l’orientació d’un equip de psicòlegs i coachs. Es tracta de joves que han deixat de banda els estudis però que no estan preparats per enfrontar un programa de segona oportunitat amb contingut acadèmic per a entrar, amb opcions sostenibles, al mercat laboral. El coaching grupal aprofitarà les sinergies de la interacció entre participants, mentre que amb el coaching personal s'establirà una relació basada en la confiança, mitjançant sessions individuals de cada jove amb el seu coach, el contingut de les quals serà confidencial.

L'execució de JOOP es basa en la col·laboració entre l'IVAJ i els ajuntaments i partix de la idea que només actuant a nivell local és possible que tingui èxit una actuació com la que es proposa, que requereix la coordinació eficaç dels diferents agents que actuen sobre el terreny. El JOOP pretén actuar com a revulsiu, ser un punt d'inflexió que done un gir radical en la seua manera de pensar i de fer. Una experiència vital de canvi, en la qual cada jove estarà acompanyat com a referent pel seu coach, peça angular del programa i que atendrà de manera personalitzada la diversitat de situacions.

Es tracta d'actuar sobre el col·lectiu juvenil que hi ha darrere de les estadístiques de fracàs escolar i abandonament educatiu primerenc, un problema amb enorme incidència al País Valencià on els nivells són superiors a la taxa mitjana estatal i dels més alts d'Europa. Davant d'altres programes que actuen sobre joves de baix nivell de formació que ni estudien ni treballen, el JOOP presenta com a singularitat l’actuació prèvia sobre l’actitud, donant-li suport en la construcció d'un projecte de vida integral en el qual es definixen una sèrie de metes a assolir.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2017 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.