Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del consumidor / Animalista


Momento de la reunión
Foto: GenVal/2017
Fuente: Generalitat Valenciana
Valencia 05 de diciembre de 2017

REPRESENTANTS D'EDUCACIÓ ES REUNEIXEN AMB RESPONSABLES DE 8 AJUNTAMENTS PEL PLA EDIFICANT

• Els consistoris amb els quals s'han mantingut reunions han sigut Albocàsser, Albuixech, Canet d'En Berenguer, Castellnovo, Onda, Torreblanca, Torrent i Xeraco.

El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler i técnics de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport s'han reunit amb els responsables dels ajuntaments d'Albocàsser, Albuixech, Benicarló, Canet d'En Berenguer, Castellnovo, Onda Torreblanca, Torrent i Xeraco per a determinar conjuntament en quins casos s'acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d'Albocàsser, es valorarà l'adhesió al Pla Edificant per a la construcció d'un nou aulari en el CEIP Joan de Brusca. Pel que fa a Albuixech, es durà a terme la construcció de nou del CEIP Tomàs Albert. A Canet d'En Berenguer, es valorarà la construcció d'un nou IES a la localitat i una ampliació del CEIP Les Palmeres.

En el cas de Castellnovo, es construirà el nou aulari Navarro Reverter del CRA Palància - Espadà. Pel que fa a Onda, es constituirà una nova secció de l'IES Serra d'Espadà el curs vinent i es duran a terme altres intervencions als altres centres de la localitat.

En la reunió amb els representants de Torreblanca, s'ha acordat realitzar una ampliació i diverses actuacions de millora a l'IES El Prat. A Torrent s'ha acordat l'ampliació i diverses millores al CEIP Lope de Vega i també altres intervencions de millora al CEIP Sant Pasqual i a altres centres de la localitat. A més, es valorarà l'adhesió al Pla Edificant de l'IES Tirant Lo Blanch i l'IES Perenxisa, una vegada el consistori aporte un informe als tècnics de la Conselleria. Finalment, pel que fa a Xeraco, es farà una adequació i diverses actuacions de millora al CEIP Joanot Martorell.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s'acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d'Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s'acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per al 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d'Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s'hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com. 
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.