Diario de actualidad de la comarca de La Safor/Valencia


Momento de la grabación
Foto: CGUPV/2017
Fuente: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de Valencia
Valencia 05 de diciembre de 2017

EL CAMPUS DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA COL·LABORA AMB SAFORÍSSIMS 'SOCIETAT LITERÀRIA'

• Saforíssims ha engegat innovadores activitats per difondre l’obra de l’escriptor de la Safor Josep Piera.

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València col·labora amb Saforíssims Societat LIterària, associació cultural integrada per escriptors i escriptores de la Safor i amants de la literatura. Aquesta entitat, nascuda el 2010 en el marc de la Setmana Literària de Gandia, ha engegat recentment innovadores activitats en honor de Josep Piera, escriptor saforenc, poeta i crític literari que enguany fa 60 anys; i el Campus de Gandia hi ha volgut participar.

Javier Pastor, subdirector de cultura del Campus de Gandia i Arnau Múria, estudiant de Comunicació Audiovisual, han canalitzat la col·laboració amb Saforíssims, que ha consistit en la lectura i gravació de poemes de Josep Piera, compartits en xarxes socials amb el hashtag #llegimPiera. El procés de gravació dels vídeos i els resultats es poden veure a la web saforissims.org/joseppiera/ i a saforissims.org/viquipiera.

En el projecte han participat els estudiants de la UPV a Gandia: Jordi Company i Víctor Escrivà, amb la lectura de dos poemes d’El somriure de l’herba; Francesc Bosch, amb una composició d’El temps trobat; Laura Pérez, amb un poema de l’antologia Cants i encants i Saray Cerro, amb el poema que dóna nom al llibre En el nom de la mar. També s’hi han sumat Josepa Costa, tècnica de normalització lingüística de la UPV, llegint un fragment d’Ací s’acaba tot i Josep Àngel Mas, subdirector de Promoció i Foment del Campus de Gandia, amb un fragment d’Un bellíssim cadàver barroc.

A més, en la gravació han participat les poetes Maria Josep Escrivà, amb un poema de Renou: la pluja ascla els estels. Renou i Teresa Pascual, amb la lectura d’un fragment de Rondalla del retorn.

UNA COL·LABORACIÓ QUE ENCETA UN CAMÍ

Des de Saforíssims Societat Literària es mostren satisfets amb la col·laboració: 'estem molt contents de poder tenir una companyia de viatge com la del Campus de Gandia, per poder experimentar altres maneres d’apropar-nos a l’obra dels nostres escriptors i escriptores. Esperem continuar-hi el camí encetat i continuar gaudint-hi de la literatura”.

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la Politècnica, ha afirmat que la universitat ha de ser un espai de reflexió i gaudi cultural, connectat amb el seu entorn més proper. 'La tasca que desenvolupa Saforísssims és crucial per al patrimoni cultural i literari, que en la Safor és extraordinari, ja que comptem amb grans mestres des del segle d'or, com Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella fins arribar a les escriptores i escriptors de l'actualitat, dels quals Josep Piera és un gran exponent'.

EL PORTAL DE JOSEP PIERA I LA VIQUIPIERA

Per tal de revalorar la figura de l'escriptor Josep Piera, Saforíssims ha creat el portal saforissims.org/joseppiera i la viquipiera, disponible en saforissims.org/viquipiera. L'objectiu: fomentar que el púbic llija Piera i, si és possible, que treballe la seua obra. A més, Saforíssims ha realitzat taules redones i lectures públics al voltant de la figura de l'escriptor i ha presentat les #postalPiera, huit models de targes amb fragments de la seua obra.

• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com. 
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.